neděle 4. prosince 2011

306.den

... aneb Mikulášské závody.

Ač nejsem členkou Kynologického klubu Ratiboř, ráda chodím na nedělní odpolední cvičáky. Částečně i proto, že tatínek tam dělá výcvikáře. Přes školní rok na to nemám mnoho času, ale  většinou se mi daří se tam ukázat, když se koná nějaká větší akce.

Dnes to byly Mikulášské závody, které má na svědomí Sosík s kolektivem. Závody byly rozčleněny do tří kategorií (štěňata, začátečníci, pokročilí) a oceněno bylo prvních pět míst. Největší legrace však byla při soutěži samotných psovodů, kteří museli překonat délku cvičáku během čelem kupředu, od bočnic ke skočkám pozadu, oběhnout barel, doběhnout čelem k bočnicím a od nich doskákat (libovolným stylem) do cíle. 


Lahůdkovým honem za výhrou bylo vědomostní klání v hádání přísloví podle obrázků, které měl na svědomí můj drahý pan otec.

Nádhera. Spousta legrace s prima lidmi a jejich psy, i přes poněkud nevrlejší atmosféru mezi psisky (asi erupce na slunci). Nafotila jsem spoustu fotek (a velkou většinu pak vytřídila do koše) i když se mé snahy snažila sabotovat baterie ve foťáku. 

Teď už asi půl hodiny marně dumám, která z fotek dostatečně reprezentuje dnešní den. Nemůžu se rozhodnout, protože všechny mají své kouzlo. Vybrala jsem tedy dvě:

Ta-Ťulda vybíhá v čele skupiny při závodu psovodů.

Cho Chang Kwanah

Žádné komentáře:

Okomentovat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)