Za tento recept děkuji Páji, kterážto projevuje značnou fantazii v oboru vynalézání pečených produktů. Jedná se o bábovku pro jednoho mlsouna za užití minima pomůcek a surovin v čase do pěti minut.
Pokud budete chtít praktikovat větší verzi, stačí vynásobit množství surovin čtyřmi (krom cukru, ten je v originále v množství 150g) a zakomponovat věci jako mixér, formu na bábovku a troubu.
Budete potřebovat:
- půl litrový hrnek, do kterého vše vrazíte
- švrlák, taková ta věc na švrlání nebo-li šlehání
- lžíci a lžičku
- mikrovlnku
- 1 vejce
- 1 puding (čokoláda, vanilka, karamel...)
- 3 lžíce (=40g) cukru krystal
- 8 lžic (=0,5 dcl = 50ml) oleje
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- (marmeládu)
Postup přípravy:
- Do půl litrového hrnku rozklepnete vejce a nasypete cukr. Švrlejte (šlehejte).
- Přidejte olej a opět švrlejte.
- Lžící pomalu vmíchejte puding, nešvrlat!
- Přidejte půlku lžičky prášku do pečiva a opět promíchejte lžící.
Přichází fáze mikrovlnka:
Tu nastavte na nejvyšší výkon a zapněte na dobu jedné minuty. Pozorně sledujte, a držte nervy na uzdě. Hmota bude pomalu kypět směrem vzhůru, ale měla by se před únikem z hrnku (pokud jste použili ten půl litrový) zastavit. Proto vypínat jen v případě, že probíhá "Hrnečku, vař!" Jinak vlnit zhruba 1 minutu a 25 vteřin.
Dále už vše záleží jen na vás. Můžete si "bábovku" dochutit lžícemi marmelády, šlehačkou atp.
"A teď schválně: Kdo 'upeče' bábovku z malinového pudinku a zveřejní na svém blogu její fotku?! Odkazy do komentářů pod článek ;-) "
KOMENTÁŘE:
1 ET | E-mail | Web | 28. října 2011 v 21:14 | ReagovatTuhle jsem něco podobného dělala se sestrou doma. Chutnalo to krapet gumově, ale zas co bych chtěla od 5minutového moučníku, že...
Popatlané povidly s bílým jogurtem to nemělo chybu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)