úterý 25. října 2011

223.den

... aneb Výlet do dolů.

V tuto chvíli bylo jasné, že z brigády už nic nebude, vinu však nenesl nikdo blízký nýbrž problémy někde mezi majiteli pozemku a další firmou. A tak jsme si s Jodidem protáhli prázdniny o tři týdny, z nich jsme část už měli za sebou. (Vřelé díky tetičce a strýčínkovi, že to s námi celou dobu vydrželi.)


Mno a o prázdinách se jezdí na výlety (o učení pomlčím z taktických důvodů). Na některé výlety je lepší zvolit chůzi pěší a tak jsme kolem řeky, která Ostravou teče (že by Ostravice?), vyrazili směr občerstvovací zařízení. Občerstvovací zařízení je tím nejlepším cílem, který mohou výletníci zvolit, nesmí však být zavřené, ehm.


Cesta vedla lesem, bláto nám místy čvachtalo pod nohama a pod koly kočárku, jemuž jsem velela. Ta zelená však za to stála.


Krom uzavřeného restauračního zařízení může být zvolen za cíl i opodál stojící zavřený důl se záhadným názvem Ed.Urxe. Fantazii se meze nekladou a prolázání důlních vagónků jest také povoleno. V dáli se nad lesíkem zvedal chobot a dítko nám málem uprchlo za mamuty a pravěkými lidmi, kteří si opodál zřídili tábor. Pro Jodida zde byla rypadla a různé technické serepetičky a pro vločku vhodné objekty k focení.


"Tímto prohlašuji podzim za oficiálně zahájený."

Žádné komentáře:

Okomentovat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)