středa 8. ledna 2014

112.den

V knihovně zvané studenty "MoZeK" mají jedno takové tajné místo, kam si unavení knihomolové chodí zdřímnout na červenou pohovku, a kde jim k tomu pípají knižní výtahy. My, co tam sosáme extra rychlý internet, se zatím sázíme, který výtah se dřív rozjede za svou další misí.

Prohráli jsme oba, přišla knihovnice s vozíčkem.

Pokud vás napadlo nějaké proč, tak dodávám, protože na bytě nám blbne router a síla signálu je kolísavá až žádná. Což je samozřejmě nežádoucí, pokud si chcete registrovat ty nejzajímavější předměty do dalšího semestru. Nu a kde jinde se přisosnout k všemocnému Internetu, než v knihovně, která v tomto období připomíná obrovský, ale tichý úl. Jsou tam všichni! Dokonce jsem zahlédla svou nejlepší kamarádku ze základní školy, kterou jsem od páté třídy neviděla. Ten cop nosí pořád :-) 

K wifi v MZK ještě malý poznatek, pokud se chcete připojit, doporučuji nejvyšší patra, kde je signál nejsilnější.

Moravská zemská knihovna - třetí domov

Poblíž MZK jsou koleje a na kolejích je menza v podobě Pizzy Nostra. Dost strategické místo pro takový podnik. Po celodenním bádání tam zapadne leckterý student a ceny jsou pro nás více než příjemné. Zdlábli jsme s Jodidem každý jedno kolo těsta s kečupem a pochutinama a já mu zkritizovala jeden informační pramen, bo měl opravdu mizerný překlad. A tím vážně nechci dokazovat, jak se připravuju na zkoušku z Informačních pramenů v kulturním kontextu ;-)

Tak schválně, co je na restauraci Karla II. divného?

První kniha na seznamu NEdoporučené literatury.

2 komentáře:

  1. Moravská zemská knihovna vypadá drsně. Tam bych se bála. U nás se spí na sedacích pytlích. Ale levné jídlo pod Karlovým mostem nenajdeš?
    A co je špatně s Karlem?

    OdpovědětVymazat
  2. A cena té pizzy není fér. Když dáš o pět korun méně, tak u nás dostaneš jednu osminu.

    OdpovědětVymazat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)