Zdroj |
Na dvě až tři porce, záleží na tom, kolik toho sníte.
Chemické složení:
- hrníček (3dcl) čočky
- cibulka
- sádlo nebo olej
- plnotučná hořčice
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- ocet
Postup přípravy:
Probrat čočku, oprat ji a dát nezakrytou vařit v dostatku vody na cca 20 minut.
Cibulku nakrájet najemno, zesklovatět v nádobě dostatečně velké, aby se tam potom vlezla čočka. Zaprášit moukou, míchat, zalít trochou vody, povařit, míchat. Do toho scezenou čočku, nechat vařit, pozor, ať se nepřichytí.
Ochutit špetkou (a více) soli, pepřem a přidat 1/2 čajové lžičky plnotučné hořčice. Okyselit octem.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat
V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)