... aneb Miniatury s chutí.
Maminka dělala o víkendu všemi milované pizzetky, což není nic jiného, než spousta malých pizz. Měla jsem je stále v živé paměti, když jsem zjistila, že kuchyně není tou teplou místností, kterou si pamatuji z minulého týdne, a proto jsem se rozhodla za pomoci trouby ji trošku prohřát. Mno a aby trouba nejela naprázdno, krmila jsem ji plechy s pizzetkami.
Z obchodu...slabota. |
Na jejich výrobu potřebujete:
- listové těsto (500g)
- kečup (hodně kečupu, tzn. mějte po ruce pro jistotu celé balení)
- cibuli (velkou, nebo dvě malé)
- česnek (dle chuti, já preferuji čím více, tím lépe)
- sýr (cihlu, klidně i uzený, můžete smíchat oba, záleží na preferencích, množství cca 25dkg, raději více, než méně)
- šunku (nebo anglickou, nebo jinou uzeninu či salám, množství též cca 25dkg i více)
- koření (provensálské, oregano, sůl, pepř a opět záleží na chuti strávníků)
- olivy, rajčata (či jiné drobnosti, které máte rádi na normální pizze)
- vajíčko (jedno, na pomazání okrajů)
- mouku (na podsypání válu)
- pečicí papír (Ne, že na něj zapomenete jako dnes já.)
- hrnek či sklenici (půl litr) o průměru cca 8cm
Postup přípravy:
- na dva nízké plechy rozprostřete pečicí papír dle zvyklostí
- nakrájejte cibuli na jemno (nákres krájení cibule je k dispozici zde) a vhoďte do mísy (menší, ale ne misky)
- cibuli zalijte větším množstvím kečupu (skupenství by nemělo být ani příliš husté, ani by se v něm cibule neměla ztrácet)
- utřete česnek, či jinak jej zmasakrujte a přihoďte ke kečupu
- do směsi přidejte provensálské koření, pepř, špetku soli a oregano, promíchejte a opět trochu přisypte provensálského
- nastrouhejte sýr
- nakrájejte olivy na kolečka a s rajčaty učiňte totéž
- kolečka šunky rozpulte (totéž platí i pro anglickou)
- rozklepněte vajíčko a rozšlehejte ho
Přistávací plocha pro UWO. |
Vše nachystáno?
- zapněte troubu na maximum, aby se předehřála
- posypte vál moukou, poprašte i váleček
- rozpulte hroudu listového těsta
- 1/2 těsta rozválejte do tenka
- sklenicí vykrojte kolečka a položte je na plech
- kolečka po okrajích potřete rozšlehaným vajíčkem
- prostředek potřete směsí (nechte volné okraje)
- umístěte olivy
- položte plátek šunky
- nasypte sýr (ne mnoho, aby nepotekl všechno okolo)
- stáhněte teplotu trouby a nainstalujte do ní plech
- pečte tak dlouho, aby okraje byly zlatavé a dole se pizzetky nepřichytávaly (to trvá asi tak dlouho, než nachystáte druhý plech, ale záleží na výkonu trouby)
Názorná ukázka vykrajování. |
Před pečením. |
Po upečení. |
Přeji vám, dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)