středa 25. ledna 2012

Občas mě napadá


...zda má lidské snažení a hemžení nějaký smysl.

Pro své krize čehokoli si umím najít vždy ten nejlepší čas. Tím nejlepším časem je zkouškové, kdy jsem už i tak dost vyplašená i bez starostí o budoucnost světa, sebe a vůbec. Potřebovala bych se "hodit do pohody". Jenže pan ministr Dobeš mi včera tak nadzvihl mandle, že jsem se vzteky třepala ještě půl hodiny poté, co jsem si přečetla něco více o chystané reformě vysokých škol. Moje nervy, přátelé.

Jestli já dostuduju, bude to malý zázrak. (Zítřejší syntax vidím opět jako otázku víry. Kéž by se dala studovat jen literatura a jazyk by šel do kopru.) Z řad iracionálních řešení mě napadá třeba těhotenství...jenže se pak zamyslím a zjistím, že do tohoto státu a do této doby přivést dítě je nehorázná pitomost. Vážně. Ve chvíli, kdy ministerstvu školství velí chlap, který školu viděl zblízka, jen když do ní chodil, mi letí tlak vzhůru. Pan profesor Klaus tomu ještě přidal... 

(Vize budoucnosti podle mne a pánů z KráKá je jasná: svatá trojice Klaus, Dobeš a Duka bude velet všemu a my se budeme živit pránou.)

Tak my tady máme demokracii a oni by chtěli, aby vedení vysokých škol drželo hubu a krok spolu se studenstvem, které stejně ničemu nerozumí a proto by jich mělo být v akademickém senátu o pár kousků méně. Co kdyby tam nebyli vůbec? Na co jsou studenti při rozhodování o studentech...jen zbytečně brání své zájmy. Ha, ha, ha.

Má to stejnou logiku jako počítání příkladu v maturitě z češtiny. A ony ty humanitní obory jsou stejně k ničemu. Pokaždé, když se takhle kvůli něčemu vytočím, mám tendence přestat sledovat veřejné dění a okázale ignorovat jakékoli informace. Jenže pak se ozve takový malý hlásek a říká:"Víš co by se stalo, kdyby to tak udělali všichni?" 

A tak se budu dál rozčilovat, budu podepisovat petice (neb to má smysl...divadlo Husa na provázku je toho zářným důkazem), budu chodit na protesty a třeba jednou řeknu: 

"Tak, Jodide, teď by to snad šlo."

PS: V půlce února se možná dočkáte i nějakého normálního, pozitivního a smysluplného článku. Vaše vločka

1 komentář:

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)