neděle 29. ledna 2012

351.den

... aneb Tak vstávej, obludo!

Krušná jsou rána studenta, který se do rána učí. Ještě krušnější rána mívají ti, kdož nepijí kávu ani černý čaj. Já piju obojí, pravda, kávu jen výjimečně. Bývám po ní poněkud hyperaktivní. A tak mě jistí černý čaj. Už od pidi věku jsem zvyklá mít k snídani černý čaj s citrónem a cukrem nebo medem. Nejlepší množství je to největší, tedy půl litr.

Tak tedy: "Dobré ráno."
S cukrem a bez citrónu.

2 komentáře:

  1. Naprosto souhlasím. Taky jsem od dětství zvyklá snídat černý čaj s cukrem a citronem. V pubertě jsem se pak přeučila na kafe, z toho jsem následně vyrostla a navrátila se opět k čaji. Černému. Akorát jsem učinila obměnu: už piju černý čaj jen s cukrem. I když - občas si dám i s citrónem, s množstvím citrónu, miluju tu zlatavou barvu. A to pak Durman vřeští, že jsem si to zase překyselila =)
    Za poslední půlrok jsem se navíc rozhodla experimentovat s čaji a napodobovat čajovny. Když dýmka, tak kvalitní čaj, že ano. Můj favorit je rizéčko. Jak jinak - je to přece černej čaj =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ta zlatavá barva je na čaji s citrónem to nejlepší. S dýmkou a dobrým čajem máš pravdu. Jodid taky neustále básní o rizé... jen já, barbar, ho ještě nepila. V poslední době se taky dost angažuju v zelených čajích. Klasická dračí studna i jiné lahůdky :-)

      Vymazat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)