neděle 19. června 2011

Gaučové surfování

... aneb CouchSurfing.

Co to je? Zas něco, do čeho se vločka nadchla. Vše začalo geocachingem (viníkem je Pája), pokračuje projektem 365 (Khors a Pája), plynule přechází do postcrossingu (Pája) a zatím končí u CouchSurfingu (Khors).


Začalo to tak, že už jsme se na Novém docela zabydleli a tím pádem můžeme "gauč" nabídnout i někomu jinému než jen Káti a Panu Kloboučkovi. Khors má svůj profil na stránkách CouchSurfingu nějaký čas, několikrát jeho služeb i využil a zdá se být docela nadšen.


Princip celé legrace je prostý. Máte byt, místo, kam můžete složit hlavu nejen vy, ale i případní hosté. Nejste xenofobní, máte rádi cestování/rádi hostíte lidi, zajímáte se o jiné kultury, hovoříte alespoň jedním světovým jazykem. Pak se zaregistrujete na výše zmíněných stránkách, vyplníte poměrně obsáhlý dotazník, dodáte fotky bytu a jednu svou, případně najdete své známé. To je docela důležitý bod, protože zvyšuje vaši důvěryhodnost. A o důvěře to celé vlastně je, a taky o pohostinnosti a o tom, že je to cenově dostupné - za ubytování se totiž nic neplatí.)


"Kdo by pohrdl takovým krásným domem, že?"


Svůj účet jsem si založila 14. června a již po třech dnech mi přišla první žádost o poskytnutí gauče. Tak jsem teď napjatá a zvědavá...mno a jak to tak vypadá, ve čtvrtek přijedou další gaučníci.




"Život je pestrý, jen kdyby to zkouškové už bylo za mnou."

Žádné komentáře:

Okomentovat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)