čtvrtek 1. března 2012

364.den

... aneb Na protestní pochod jedině s transparenty.

A transparenty nám do rukou nespadnou z nebe. A tak se angažuje každý, kdo má ruce a umí nakreslit relativně rovnou čáru. (Jak krásně koresponduje toto kreslení z 31. ledna s psaním hesel tento týden.) 

Sbalily jsme s Káťou oba chlapce z KráKá a vyrazily. Možná bychom udělaly lépe, kdybychom je nechaly doma. Netušily jsme však, že jejich odpor ke kreslení je tak silný, že zahrnuje i psaní. Původně jsme je s sebou měly jako psychickou podporu a argumentační zázemí, nakonec jsme je pasovaly do stavu zásobovací jednotky a ostatní funkce zkrouhly, neb v opačném případě bychom jim krkem musely zakroutiti. 

Káťa si během kreslení odběhla na zkoušku a já se pak připravovala (už po trilionté) na zápočet z morfologie. Ká a Ká nás opustili, ale zato přibyla Matka Tereza a Ondřej.

"Nic nevzniká, nic nezaniká, vše se jen mění."


Následující snímek stvořil Khors. Nutně jsem se potřebovala pochlubit tím, jak nám to s Káťou slušelo a jak jsem se na tu slávu vyfikla.

Když už psát hesla do podloubí, tak organizovaně.

A zde následuje náš vysoce symbolistický a rozpracovaný transparent, který byl na protestech "umístěn" na čestném místě u sochy bývalého prezidenta Beneše. Fotografie např. zde, titulky berte s rezervou.

Ty ksichtíky, které nejdou vidět, jsou nejlepší.

Pro ty, kterým není sdělení našeho plakátu jasné, si dovolím připojit vysvětlivky. Jak jistě víte, případně tušíte, ministrem Dobešem navrhovaná vysokoškolská reforma by měla zcela zásadní vliv na akademické svobody  - proto mají obličeje studentů a akademiků v nápise VŠ zalepená ústa - a na způsob financování vysokých škol - proto prase drží špagáty, kterými je VŠ spoutaná. Mluví se sice o finanční pomoci studentům, ale o tom se jen mluví. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)