pondělí 24. září 2012

Zkusím to zkratkou

Jsem velmi znepokojena faktem, že i přes pravidelnou pracovní dobu, tedy i pravidelný poločas odpočinku, nejsem s to psát články na blog. Dejme tomu, že to svedu na probíhající pyrokurz (čti: "blížící se zkoušky") a dám vám, milé čtenářstvo, naději na pravidelnější příspěvky od mé ctěné maličkosti.

Jak jsem napsala výše, navštěvuji pilně přednášky v rámci pyrokurzu, což je podle zákona číslo 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů, podmínka mého služebního "postupu" v rámci společnosti Austin Detonator směrem k pyro dílně. (Už měsíc dlím na mechanické, to je ta, co je od pyra oddělena silnou stěnou a pás mezi nimi projíždí skleněným okénkem.) Vlastně je to podmínka jakékoli činnosti vykonávané v továrně na výbušniny. Ehm, nestačí jen navštěvovat, nutné je i úspěšné napsání testu a následné neméně úspěšné složení ústní zkoušky.

Ano, nevyhnula jsem se tomu, zase se učím. Ne, že bych se tomu chtěla zaměstnáním vyhnout, ale je to poněkud překvapující. 

Na zkratku jsem se poněkud rozepsala, tak zase jen v bodech, skripta na mě významně pomrkávají a zítřek se čtvrtkem jsou na spadnutí:

  • Potichu jsme s Jodidem oslavili naše dvouleté spolubytí. 
  • Z mé první výplaty (za deset odpracovaných dnů) jsem si navedla první trvalý příkaz.
  • Oba zeťáci se setkali tváří v ksicht a oba to přežili ve zdraví. Nejvíce si přítomnost šamstrů obou dcer   pochvaloval pan otec, neb jsme měli řízky a bramborový salát.
  • Můžu si rožnout v kuchyni. (Přeloženo: babička už bydlí ve "svojem".)
  • Nakreslím rozbušku i se zavřenýma očima.
  • Ve čtvrtek jedu po zkouškách do Brna.
  • V pátek půjdu pouštět draka. Jde někdo se mnou?! (Lokalita: Brno, Kraví hora, podmínky: větrno aspoň trochu)



2 komentáře:

  1. Jsem zvědav na detaily ohledně všeho a pokud budu v pátek někde poblíž, tak se rád zúčastním pouštění větrů...a třeba i draků ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak koukám, že sis našla fakt hustou práci, vločko :) však ono se to může jednou hodit, tyhle znalosti, kdoví...

    Gratuluju tobě a Jodidovi k vašemu výročí a přeju další spoustu krásnejch společnejch chvilek ;)

    První výplata je super, doufám, že sis za ní něco koupila, víš, že je to takevej rituál? Koupit něco sobě a taky rodičum... Ale víš jak - hlavně sobě, protože - ruku na srdce - kdy ses něčim sama obšťastnila?

    Tak snad nám sem zas něco brzo napíšeš... Zatím se měj a ať to na Kraví hoře pěkně fičí :)

    OdpovědětVymazat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)