sobota 30. ledna 2010

S linkama i bez

Když jsem tak "hezky" osvítila vznik blog(k)u, pokusím se osvítit i položky menu. Je možné, že nadanější a jasnozřivější jedinci to už pochopili, v tom případě ušetří čas a nemusí nic číst. Pro ty ostatní je tento článek - kus papíru.

U mě se blog=blok, který si přečte akorát víc (možná) lidí a nemůžu do něho čmárat obrázky. Svůj reálný blok nosím pořád po kapsách, častěji v tašce neb nemám hip-hoperské kalhoty s těma velkýma kapsama. Občas se mi stane, že chudáka b(m)loka někde vytratím takže je ztracen, ale to většinou není dlouhotrvající stav, co by taky lidi dělali s počmáraným papírem (zas až tolik ekologů-recyklátorů po světě nechodí). Potom je blok nalezen a většinou vrácen majitelce (chytře si ho totiž podepisuju...ikdyž, nevím jestli je vhodné u některých příspěvků přiznávat autorství). Takže tyto stránky berte tak, že jste prostě na chodníku našli blok a teď jím listujete. A netvrďte mi, prosím, že byste se určitě do bloku, který najdete na chodníku, v hospodě na stole nejčastěj, nepodívali.

BLOK linkovaný A5 - význam bloku už vám je jasný. Linkovaný znamená, že zde budou písmena jakž takž uspořádána a že byla spatlána dohromady za nějakým účelem. Velikost papíru - formát A5 naznačuje, že nepůjde o žádné extra dlouhé slovní výlevy. To u mě znamená spíše verše nežli prózu.


BLOK linkovaný A4 - tady už jde o něco většího, o spoustu písmenek, vět, souvětí a taky pár odstavců. Prostě "nervydrásající" příběhy, povídky a či co dalšího ještě vymyslím.


BLOK bez linek - sem patří všechno, co nejde zařadit ani k A5 ani k A4. Vše co postrádá jakýkoli řád, čili linky. Takže chvilkové postřehy a zážitky, v reálu spoustu malinkých kresbiček a hovadinek.


"Dobrou noc strýčku Fido." "Dobrou noc, děti"

Žádné komentáře:

Okomentovat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)