pátek 29. ledna 2010

BLOK

Všechno má nějaký úvod či předehru. Svět taky nevznikl jen tak a člověk se taky nenarodí zčistajasna. Proto jsem se rozhodla, že vrhnu trošku světla na vznik tohoto blog(k)u.

Nebudu zapírat, spíš než blog je mi sympatičtější blok, takový malý ,,ápětkový" mi bohatě stačí ke štěstí a pojme i většinu mých písmenkových harakiri (+nějaké ty obrázky). Ale...jsou sliby, které se plní a věci, které stojí za zkoušku. Když se spojí dohromady, vzniká blog(k).

Co jsem komu slíbila? Drahé sestřičce (bez ironie, prosím), že jí pomůžu s její SOČkou (Středoškolská odborná činnost - a to je vše co o tom vím). Jako téma si vybrala blogy a v rámci porovnávání vlastností českých blogových serverů (či čeho) potřebovala dobrovolníka, který je blogováním nepolíbený a mohl by poskytnout nestranný názor na zřizování blog(k)u na blog.cz (čili tady, tu, zde a here). Ona sama bloguje už pár let a začínala právě tady, v době, kdy o nějaké SOČce neměla ještě ponětí, proto není nestranná. Pokud jí chcete s prací pomoct, můžete se podívat ZDE, ale musím vás upozornit, že s prací už finišuje, takže kdoví jestli to stihnete :-) ale za zkoušku nic nedám...to vysvětluje i vznik tohoto blogu, proč to nezkusit, když to po mně skoro nic nechce.

Názor králíka použitého v experimentu: není těžké kliknout na tlačítko ,,založit nový blog", není zas tak těžké vymyslet název a něco sesmolit. Co ale těžké JE, to se nazývá úprava vzhledu stránky tak, aby při pohledu na ni nevznikly u pozorovatele žaludeční či jiné potíže signalizující její estetickou podvýživu. Drbu se tu s tím už dva dny a spokojená nejsem. Nemůžu srovnávat s ostatními blogy, protože (ano, přiznávám se) žádné (kromě tohoto) neznám.

Můžete mě lynčovat, ale pochybuji, že to přes monitor zvládnete ;-) ale budiž vám útěchou, že se to pokusím zde rozjet (ve smyslu, že toto není poslední článek) a sundám si klapky z očí - pohlédnu i na jiné blogy.

Teď přeju všem, nejen těm, co dočetli až sem, hezký den, ráno, večer, či cokoli mezi tím či předtím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)