pondělí 1. dubna 2013

Co se děje na jaře?


Mění se vzhled světa. Za okny k tomu zimnímu, tady k tomu jarnímu. Doufám, že se vám zeleň a barva Echinacei líbí. (Já vím, říkám si o pochvalu ;-) ) Taky si mnozí libují ve dnech volna.


Až teď jsem zjistila, že si je užívám víc, než za studií. Chvíli mi trvalo, než jsem odhalila příčinu. Byla tak prostá - můžu si dělat co chci, aniž bych měla pocit, že mám dělat něco jiného. Konkrétně: učit se. Ovšem, jak podotkla maminka: "A co TSP?" Můžu vás i sebe uklidnit, poslední percentil jsem měla 94 a jsem na sebe vskutku hrdá. Věřme tomu, že mi to vydrží.

Co jiného se děje na jaře? Velikonoce. Dnes bylo ono slavné pondělí, šmigrust. Stavila se zde klasická skvadra. Bratranské děcko (vlastník) a sused se synem. Drahé bratranec nakráčel do naší poklidné domácnosti s jalovcem v ruce. A já si až pozdě uvědomila, že tkaničkama zavázané nohavice nejsou nejlepší nápad. Když se na holé nohy jalovcem ogar nedostane, poradí si jinak. Ozdravná kúra pro má záda, jen co je pravda. Polechtání tatarama od susedů už byla téměř formalita. Všichni jsme si povykládali, zaktualizovali své záznamy a v poklidu se rozloučili.

A protože jsou dny sváteční, rozhodli jsme se s tatínkem dopřát něco legrace i naší Cho. Z garáže byl vytažen traktůrek. Zde jsem pro vás připravila malou fotoreportáž.

Chvíle soustředění a příprav.

"To je dost, že jsi nás taky jednou vyvez!"

Snaha o ujetí z místa nehody.

Pomsta v podobě oslintání řidiče.


Snad jste si užili stejně legrace a pohody jako my doma.

3 komentáře:

  1. Krvavý koleno5. dubna 2013 v 17:58

    Novej vzhled je skvělej! Uplně mě praštil do očí (v dobrém smyslu slova), skvělá změna! Echinacea je zázrak :) a zelenou barvu miluju.
    Cho je ťutí :) ta fotka jak tam s tatínkem koukaj na ten traktor je vtipná! ještě by mohli mít oba natočenou hlavu na stejnou stranu a bylo by to dokonalý :D

    Teda, jalovec? To jsem neznala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem se trefila do vkusu :-) Chobot je osobnost a jalovec je u nás na valachoch klasika. I kdyby bylo sněhu do pasu, tak ho ogaři vyhrabou.

      Vymazat
  2. Boží popisky :D
    Jsem ráda že u tebe panuje jarní pohoda. A trochu závidím. Kéž bych už také měla studia za sebou (alespoň ta středoškolská, naivně doufám, že poté to bude alespoň trochu lepšejší).

    OdpovědětVymazat

V mezích slušnosti a když kritika, tak věcná, adresovaná, konkrétní a konstruktivní :-)